Mijn naam is Monique Roosen. Momenteel, als concernadviseur Innovatie, bij de provincie Noord-Brabant. Voorheen ben ik werkzaam geweest bij het Natlab van Philips (veel research-achtig ICT werk)  en Océ Research & Development. Hier heb ik mijn interesse voor usability verder kunnen vormgeven en dit heeft ook enkele software patenten opgeleverd.

Als ambtenaar ben ik nauw betrokken bij het ambtenaar2.0 netwerk dat de gevolgen van web2.0 (het sociale web) op overheid, organisatie en de medewerker onderzoekt. Ik ben met name geinteresseerd in de mogelijkheden die sociale media hierbij bieden waarbij we niet alleen intern effeciënt en effectief kunnen werken maar ook in onze relatie naar de maatschappij. Crowdsourcing/burgerparticipatie/betere dienstverlening hebben hier vooral mijn interesse.

Daarnaast ben ik initiatiefnemer van de brabant2.0 groep binnen het ambtenaar2.0 netwerk. Mijn doelstelling hiermee is om in gezamenlijkheid (alle brabantse overheden) elkaar verder te helpen en te inspireren op het vlak van 2.0 en zo de kloof tussen burger en overheid te verkleinen.

Ook ben ik een pleitbezorger van Open Overheid & Open Data. Om ’n beeld te krijgen over mijn visie op dat vlak verwijs ik graag naar de blog “Open Data en hoe nu verder?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met mij op via twitter.

Wordt vervolgd…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s