Ook Engeland volgt nu het goede voorbeeld. Onder de noemer “The gave us the Beatles, and we gave them Data.gov” heeft Vivek Kundra (de Chief Information Officer van de US) ’n blog over dit initiatief geschreven (uiteraard met de typische amerikaans trots).

Ook op locaal nivo binnen amerika worden diverse initiatieven mbt open data en open overheid gestart. Voorbeelden zijn: de steden New York, Washington, San Francisco en de staten Californië, Utah en Michigan. Het is wel jammer dat ze niet dezelfde url-template hanteren, en dat ze qua layout en aanbod heel erg veel verschillen van elkaar. Niet erg efficiënt. Dit had men wellicht slimmer kunnen uitwerken, maar dat is niet gemakkelijk in ’n immens groot land als amerika. Desalniettemin is dit ’n mooi inspiratiebron voor de nederlandse overheid. De federale overheid heeft hier duidelijk het goede voorbeeld gegeven!

Op vrijedata.nl vind je het initiatief van oa. Ton Zijlstra vind je oa ’n handreiking om te komen tot Open Overheidsdata. Aanvullingen en initiatieven zijn welkom.

Stap 1:  Hoe kan ik mijn data open maken?

Stap 2: Hoe kan ik mijn data publiceren?