De politie Limburg-Noord heeft succes geboekt met het eerste opsporingsbericht dat het korps op 9 juni via Twitter verspreidde. Het bericht heeft veel bruikbare tips opgeleverd.

Tipgevers konden namen noemen van de verdachten die te zien zijn op de foto’s van een inbraak in een bejaardenhuis in Venray. De politie onderzoekt naar aanleiding van deze tips de zaak nader en sluit arrestaties op korte termijn niet uit.

Arrestatie

De politie Limburg-Noord is blij dat dit eerste opsporingsbericht al zo snel een positief resultaat heeft opgeleverd. Het korps wil in de toekomst vaker berichten via Twitter gaan versturen. De Limburgse politie vindt het voordeel van Twitter dat veel mensen de berichten snel op hun mobiele telefoon ontvangen. Daardoor kunnen zeer snel foto’s en opsporingsberichten worden verspreid, aldus het politiebericht.

De politie Limburg-Noord gebruikt de account @politieln.

Bron: Politie Limburg Noord

Het is relatief oud nieuws maar toch wel leuk om te vermelden. Twitter als succesvol opsporingskanaal voor de politie. Ben benieuwd hoe zich dit op termijn gaat verhouden met de sms-alerts die diverse politiekorpsen al gebruiken.