In de film “Us Now” werd het al als een van de voorbeelden van 2.0 in de maatschappij genoemd. In Engeland zijn de fans tevens eigenaar van de voetbalclub Ebbsfleet United.

Voetbalclub Ebbsfleet mt de FA trophy

Voetbalclub Ebbsfleet met de FA trophy

Iedereen mag mee beslissen over inrichting van de organisatie, de opstellingen, aan- en verkoopbeleid en alle andere beslissingen die nodig zijn om een voetbalclub te runnen (oftewel gebruik maken van de ‘wisdom of the crowd’).

In nederland wil men dit engelse initiatief overnemen.
Stichting Sportfans United i.o. (in oprichting) wil hiervoor minimaal 10.000 voetbalfans samenbrengen en zo gezamenlijk een meerderheidsbelang nemen in een Jupiler League club. Het kan de redding zijn voor een club met weinig toekomstperspectief. Hierbij kan gedacht worden aan Haarlem of  Fortuna Sittard dat door een vormfout van de KNVB toch weer mag deelnemen ondanks het feit dat ze niet aan de financiële reglementen voldoen (een te grote schuldenlast).

Kortom altijd al gedroomd om eigenaar te zijn van een voetbalclub? Grijp dan nu je kans en schrijf je in bij Stichting Sportfans United. Doe mee met dit unieke 2.0 experiment in de nederlandse sportwereld!

Share