Bruikbare gadgets vind ik geweldig. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik razend enthousiast ben over Augmented Reality, applicaties die voor samensmelting zorgen van de virtuele en werkelijke wereld. Ze hebben wellicht een hoog gimmick gehalte maar voor mij zijn ze erg functioneel en zijn de mogelijkheden onvoorstelbaar groot. Hierbij nog wat leuke voorbeelden:


(1) Virtueel passen van kleding

Met deze applicatie (ontwikkeld door Zugara). kun je virtueel kleding passen. Je schuift kledingstukken voor je en je krijgt zo een zeer realistische indruk hoe bijvoorbeeld een broek je staat. Nadeel, je doet deze uiteraard niet werkelijk aan, dus of de broek goed en prettig zit blijft nog altijd de vraag.

(2) Reisgids

Door middel van Wikitude, kun je  als je wandelt over de wondere heuvels en bergen van Oostenrijk (zal mij niet zo snel gebeuren ;-), op basis van Wikipedia en Panoramio informatie en foto’s tonen op het scherm van je mobiel. Bijvoorbeeld over een kasteel of hoge piek in de verte. Ligt eraan wat er op Wikipedia over geschreven is.

Nu zijn deze applicaties alleen nog beschikbaar op de smartphones met het android platform (de open source variant).

Share